Moodboardin materiaalit

05.03.2021

Moodboardin kokoaminen on ollut osa suunnitteluani, esittäessä materiaaleja kohteesta vastaavalle yritykselle ja asiakkaalle. Nämä blogin moodboardit ovat koosteita yhteistyöstä Castro Kodit Oy: lle, heidän tuleviin kohteisiinsa. Mikäli kiinnostuit, käy lukemassa lisää- http://www.castrokodit.fi

Kuinka suunnittelijana kokoan moodboardin ja mitä taustatyötä sen takana on?

Moodboardit ovat siitä mukavia, että niistä pääsee aika nopeasti kiinni ajatukseen, millaista tyyliä kohteeseen haetaan ja on suunniteltu.

Usein koostan ne alkaen päämateriaaleista yksityiskohtiin saakka, riippuen suunnittelun laajuudesta tai siitä, moneenko kohteeseen moodboard soveltuu.

Itselleni ne ovat myös työväline ja yksi suunnittelun tärkeimmistä vaiheista. Tykkään suunnittella ajatuksen tasolla jo melko pitkälle kohteen tyyliä ja materiaaleja, pohjakuvasta ja käytännöllisyydestä lähtien, ennenkuin kokoan moodboardin.

Kaikki materiaalit eivät aina ole saatavilla heti, joten moodboard rakentuu usein lisää myös suunnittelun edetessä. Toisinsanoen- moodboardin taustalla on kokonaisuudessaan suunnittelu- ja yhteistyöt.

Keskeinen ajatus materiaaleja koostaessa itselleni on, että ne todella toimivat yhteen ja juuri kyseiseen kohteeseen, sen asiakkaille ja koteihin.

Jokainen voi halutessaan käyttää apuna moodboardeja. Keräämällä ajatuksia kokoon on usein helpompi koota haluamansa paletti ja ideat nähtäväksi.

Kohteen ollessa myyntikohde on suunnittelijalla usein niin sanotusti "vapaat kädet" suunnitteluun. Painotan kuitenkin itse suunnittelussa sitä, että tiedän millaista tyyliä ja millaisia materiaaleja yhteistyö-yritys suosii. On tärkeä suunnitella heidän raamien mukaisesti niin, että materiaalit mahdollistavat viimeistellyn työnjäljen.

..Moodboard on tästä hyvä kooste..

Mikäli kohde on asiakaskohde, suunnittelen yhteistyössä yrityksen raamien mukaisesti ja yhteistyössä myös asiakkaan kanssa.

Asiakaskohteissa suunnittelen asiakkaalle hänen toiveiden ja tilojen pohjalta toimivan ja budjetin mukaisen kokonaisuuden. Jokaisessa näissä yhteistyö, haettu tyyli, pohjakuvan tai tilan havainnointi ja asiakkaan kuuntelu ovat aivan keskeisiä asioita. Siten löytyvät määritellyn budjetin mukaiset materiaalit moodboardiin ja pinnoille asti.

Budjetti on myös jokaisen kohteen yksi ratkaiseva tekijä. Se heittää oman mielenkiinnon materiaalien koostamiseen ja myös rajaa materiaaleja. Pyrin itse löytämään aina kohteen ja budjetin mukaisesti sopivimmat ja laadukkaimmat materiaalit.

Moodboardin palaset ovat loistava apu myös etäsuunnittelussa jossa se saa ihan oman merkityksensä. Mikäli kyseessä on saneerauskohde, ovat kuvat erinomainen lisä materiaalisuunnitteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muita blogikirjoituksia

05.03.2021
Moodboardin materiaalit

Moodboardin kokoaminen on ollut osa suunnitteluani, esittäessä materiaaleja kohteesta vastaavalle yritykselle ja asiakkaalle. Nämä blogin moodboardit ovat koosteita yhteistyöstä Castro Kodit Oy: lle, heidän tuleviin kohteisiinsa. Mikäli kiinnostuit, käy lukemassa lisää- http://www.castrokodit.fi Kuinka suunnittelijana kokoan moodboardin ja mitä taustatyötä sen takana on? Moodboardit ovat siitä mukavia, että niistä pääsee aika nopeasti kiinni ajatukseen, millaista tyyliä […]

02.12.2020
Valaistus kodeissa

Valaistus, hyvin tärkeä aihe, josta sain toiveita kirjoittaa blogiin. Valaistus on suunnittelussa ajankohtainen aina. Se on tärkeä huomioida jo suunnitteluvaiheen alkumetreillä, niin että se toimii kokonaisuutena myös näinä pimeimpinä kuukausina. Poimin tähän niitä toiveita ja näkökulmia jotka usein nousevat esille kodin sisätilojen valaistuksia mietittäessä. VALON VAIKUTUS sisustusta suunniteltaessa on tärkeä elementti. Sävyt vaihtelevat riippuen valaistuksesta […]

28.10.2020
Lukunurkkaus

Tämän lastenhuoneen sisustuksessa yhdeksi toiveeksi nousi erityisesti paikka, jossa voisi uppoutua lukemaan rauhassa kirjoja. Upeaa! Tällaisen toiveen toteuttaminen on ehdottomasti tärkeää, lukeminen on arvokasta ja rikastuttavaa. Olen itsekin rakastanut kirjoja lapsena, eikä tuo rakkaus ole minnekään kadonnut, vaikka aika ja äänikirjat ovat vallanneet osansa. Pidän edelleen hyvistä kirjoista, joiden maailmaan voi sukeltaa, joita ei malttaisi […]

13.10.2020
Tervetuloa Mo´n blogiin!

Hei! Tervetuloa lukemaan Modisainin, lyhyemmin, Mo´n blogia. Tästä blogista löydät jatkossa muunmuassa sisustusaiheisia tekstejä, joita kirjoitan sisustussuunnittelijana ja muotoilijana sekä omasta näkökulmastani. Teksteissä pureudun suunnittelussa eteen tulleisiin, tavallisiin seikkoihin. Blogitekstit antavat parhaimmillaan mahdollisuuden uusille ideoille ja ajatuksille, joten lämpimästi tervetuloa mukaan! Täytyy sanoa että hieman jännittää aloittaa blogia! Samalla olen myös hyvin innoissani. Usein sisustukseen […]

Tietosuoja
© Modisain