Lukunurkkaus

28.10.2020

Tämän lastenhuoneen sisustuksessa yhdeksi toiveeksi nousi erityisesti paikka, jossa voisi uppoutua lukemaan rauhassa kirjoja. Upeaa! Tällaisen toiveen toteuttaminen on ehdottomasti tärkeää, lukeminen on arvokasta ja rikastuttavaa.

Olen itsekin rakastanut kirjoja lapsena, eikä tuo rakkaus ole minnekään kadonnut, vaikka aika ja äänikirjat ovat vallanneet osansa. Pidän edelleen hyvistä kirjoista, joiden maailmaan voi sukeltaa, joita ei malttaisi jättää kesken ja joita on jatkettava niin pian kuin se taas on mahdollista.

Tämä lastenhuone, jonne toteutimme lukunurkkauksen on kooltaan noin kymmenen neliötä. Suuressa osassa kodeista, kompaktit tilat todella käytetään jokaista neliötä myöten.

Kuinka kymmenen neliön ja kahden lapsen huoneeseen on mahdollista toteuttaa tällainen toive? Minulta kysyttiin. Helposti, se vaatii suurimmaksi osaksi järjestelyä ja sirojen kalusteiden oikeaa sijoittelua. Tämä huone on vaalea ja valoisa sävyiltään joten kalusteet saavat tuoda syvyyttä huoneeseen.

"Lastenhuonetta sisustaessa on hyvä huomioida ensiksi kaikkein tärkeimmät toiminnot ja asukkaiden iät. Lasten kasvaessa tilan muunneltavuus korostuu."

Tähän huoneeseen oli sijoitettu lasten kerrossänky jonka vuodevaatelaatikko kätkee ison osan leluista. Kiinteinä kalusteina ovat syvennyksessä 40cm syvät vaatekaapit. Tässä huoneessa näihin mahtui myös lasten omia tavaroita.

Koulupöytä on mitoiltaan siro, sen syvyys on vain 45 cm, joten lukunurkkaukselle muodostuu mainiosti oma paikkansa. Leikeille jää kaiken lisäksi vapaata tilaa.

Tämän tilan lukunurkkauksen ensisijainen kaluste oli lapselle mukava nojatuoli. Musta kankainen versio lepakkotuolista on tarvittaessa kevyt siirtää ja helppo taittaa kasaan kun tarvitaan esimerkiksi tilaa yökylä kaverin siskonpedille.

Lisäksi iltojen piemetessä tarvitaan ehdottomasti lukuvalo. Ei riitä, että lukunurkkaus on kahden ikkunan keskiössä. Valona toimii musta, Granitin pika kiinnikkeellä asetettava valaisin. Valaisin ei vie lattiatilaa lainkaan ja valokatkaisin asettui juuri sopivasti käden ulottuville. Kirjat pinottiin keveään kirjatelineeseen nojatuolin verelle. Viherkasvi ja lämmin viltti täydentävät kokonaisuuden.

Käytännöllisiä, lapsille sopivia kalusteita löytyy paljon eri makuun ja eri hintakategorioissa. Sisustuksessa kannattaa kuunnella lapsen toiveita ja poimia sieltä oleellinen, sillä ne ovat oikeasti tärkeitä ja tuovat lapsen omaan huoneeseen viihtyvyyttä.

Mitkä ovat olleet teidän lastenhuoneissa juuri ne tärkeimmät pointit ja teemat? Olisi mukava kuulla kuinka lasten toiveet ovat toteutuneet sisustuksessa.

2 comments on “Lukunurkkaus”

  1. Ihana lukunurkkaus,kelpais käpertyä tuohon viltin alle lukemaan! "Lukutuoli" ollut harkinnassa pienen lapsen huoneeseen. Siinä vois yhdessä lukea kirjoja tai olla seurana kun lapsi leikkii eikä itse jaksa istua kovalla lattialla.😊

    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! Kyllä, lukutuoli onkin hyvä siitä että se sopii sekä lapselle että vanhemmalle.
      Satuhetkiin tulee ihan eri tunnelma kun niitä luetaankin omassa tuolissa vaikkapa sohvan sijasta. Mukavia lukuhetkiä ja onnea tuolin löytymiseen<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Muita blogikirjoituksia

05.03.2021
Moodboardin materiaalit

Moodboardin kokoaminen on ollut osa suunnitteluani, esittäessä materiaaleja kohteesta vastaavalle yritykselle ja asiakkaalle. Nämä blogin moodboardit ovat koosteita yhteistyöstä Castro Kodit Oy: lle, heidän tuleviin kohteisiinsa. Mikäli kiinnostuit, käy lukemassa lisää- http://www.castrokodit.fi Kuinka suunnittelijana kokoan moodboardin ja mitä taustatyötä sen takana on? Moodboardit ovat siitä mukavia, että niistä pääsee aika nopeasti kiinni ajatukseen, millaista tyyliä […]

02.12.2020
Valaistus kodeissa

Valaistus, hyvin tärkeä aihe, josta sain toiveita kirjoittaa blogiin. Valaistus on suunnittelussa ajankohtainen aina. Se on tärkeä huomioida jo suunnitteluvaiheen alkumetreillä, niin että se toimii kokonaisuutena myös näinä pimeimpinä kuukausina. Poimin tähän niitä toiveita ja näkökulmia jotka usein nousevat esille kodin sisätilojen valaistuksia mietittäessä. VALON VAIKUTUS sisustusta suunniteltaessa on tärkeä elementti. Sävyt vaihtelevat riippuen valaistuksesta […]

28.10.2020
Lukunurkkaus

Tämän lastenhuoneen sisustuksessa yhdeksi toiveeksi nousi erityisesti paikka, jossa voisi uppoutua lukemaan rauhassa kirjoja. Upeaa! Tällaisen toiveen toteuttaminen on ehdottomasti tärkeää, lukeminen on arvokasta ja rikastuttavaa. Olen itsekin rakastanut kirjoja lapsena, eikä tuo rakkaus ole minnekään kadonnut, vaikka aika ja äänikirjat ovat vallanneet osansa. Pidän edelleen hyvistä kirjoista, joiden maailmaan voi sukeltaa, joita ei malttaisi […]

13.10.2020
Tervetuloa Mo´n blogiin!

Hei! Tervetuloa lukemaan Modisainin, lyhyemmin, Mo´n blogia. Tästä blogista löydät jatkossa muunmuassa sisustusaiheisia tekstejä, joita kirjoitan sisustussuunnittelijana ja muotoilijana sekä omasta näkökulmastani. Teksteissä pureudun suunnittelussa eteen tulleisiin, tavallisiin seikkoihin. Blogitekstit antavat parhaimmillaan mahdollisuuden uusille ideoille ja ajatuksille, joten lämpimästi tervetuloa mukaan! Täytyy sanoa että hieman jännittää aloittaa blogia! Samalla olen myös hyvin innoissani. Usein sisustukseen […]

Tietosuoja
© Modisain